Magunkról

A főváros szívében, a régiségek utcájában található AranyCsillár galéria közel ötszáz régi, felújított csillárral várja látogatóit. Az egyedülálló, folyamatosan változó széles kínálatban mindenki megtalálhatja az enteriőrjéhez leginkább illő csillár mellett igényes műtárgyait, festményeit és bútorait is. Budapest, 1065, Nagymező utca 45.

Munkatársaink

  • Nagy Judit

    festmény- és műtárgybecsüs

  • Rácz Edit

    műtárgy- és ékszerbecsüs

Saját kiadású könyveink

A világ szobrászainak lexikona

Ez a lexikon vállalkozott arra, hogy számba vegye a világ szobrászait, ötvöseit és vésnökeit, több mint 896 oldalon keresztül. A könyv tartalmazza közel 1400 alkotók, köztük mintegy 2200 magyar szobrászművész adatait, figyelembe véve a Trianon előtti területeket is. Emellett kitér egész Európa, a tengerentúl, így Amerika, Ázsia művészetére is, kezdve az ókortól egészen napjainkig. A lexikon hasznos segítséget nyújthat a művészet iránt érdeklődőknek, adatok után kutakodóknak és mindazoknak, akik szívesen látnák egy kötetben azokat a mestereket, akik valamiféle lenyomatot hagytak a szobrászművészet oltárán.


Kiss Roóz Ilona

Kiss Roóz Ilona (1920-2010) keramikusművészről szóló kiadvány tartalmazza a művész eddigiekben feldolgozatlan teljes életrajzát, munkásságának művészettörténeti feldolgozását, alátámasztva személyes vonatkozású megjegyzéseivel és archív fotókkal. Összegyűjtött tára kiállításainak, díjainak, köztéri műveinek, szakirodalmának és a művész által használt jelzéseknek. Az album több mint kétszáz tárgyfotón keresztül mutatja be a művész munkásságát, korai -eddigiekben nem ismert art deco- kerámiáit, jellegzetes figurális alakjait és páratlanul különleges nagyméretű alkotásait. Hiánypótló irodalom az 1950-es évektől az 1990-es évekig „az otthon” keramikusművészének tartott Kiss Roóz Ilonáról. A magyar és angol nyelvű könyv hasznos gyűjtőknek és kiváló ajándék a magyar művészet iránt érdeklődőknek! Kemény borítás, 154 oldal, több mint 250 színes kép.


Magyar art deco kerámiák

Nincs könnyű helyzetben az a gyűjtő vagy művészettörténész, aki a magyar kerámiaművészet 1900-1945 között alkotó művészeit, kisebb kerámiaműhelyeit szeretné felkutatni. Az elmúlt évtizedek művészettörténet-írása szinte teljesen elhanyagolta a polgári Magyarország háború előtti kerámiaművészeinek bemutatását. Számtalan alkotó és kisebb kerámiaüzem történetéről, létezéséről alig, vagy egyáltalán nincs felhasználható adat. Századunk itthon maradt és mindkét politikai rendszerében élő, kiállító alkotóinak kivételével szinte semmilyen hiteles információ nem áll rendelkezésre róluk. A könyv igyekszik az elfeledett keramikusok fellelhető életrajzi adatait és a szétszóródott életműveik magángyűjteményekben megtalálható, eddig nem publikált műveikből egy válogatást bemutatni. A könyv terjedelme miatt sajnos, közel sem vált lehetővé az összes műhely és művész bemutatása, így a még átfogóbb feldolgozás érdekében hamarosan elkészül a második felfogás.


Könyveink galériánkban megvásárolhatók.